Burberry trenchcoat og cruelty free-frustrasjon.

Oh lord, jeg er trøtt og passiv som vanlig. Men jeg har omsider tatt fatt på roterommet i leiligheten, altså soverommet mitt.. Jeg har alltid bare slengt alt rot som jeg ikke gidder å gå igjennom inn der, så lukker jeg bare døra når jeg får besøk og så lever jeg helt fiint med det. Men i dag var det slutt, jeg har rett og slett fått ryddedilla. Om det varer, eller om det bare er et innfall- vet ikke, men jeg håper at jeg har blitt litt ‘ordentlig’ kvinnemenneske hehe, jeg liker jo faktisk å lage systemer og finne kreative løsninger på oppbevaring, og å ha det fint og ordentlig rundt meg. Som deprimert var det helt krise, jeg bytta ikke sengetøy på månedsvis og det bare hopet seg opp av plikter jeg ikke orka å tenke på engang. Gud, så godt det er å ikke være på det stedet lenger. Fy faen så fælt det er. Jeg har kasta en del selvmordsbrev, for å si det sånn. Håper aldri jeg får behov for å skrive noe sånt igjen. Jeg lå våken om nettene og skrev og skrev, side etter side, fylte opp bøker, det ble liksom aldri nok ord til å forklare meg skikkelig, få mine kjære til å forstå hvordan jeg kunne velge dem bort, føle meg trygg på at jeg fikk formulert det sånn at ingen satt igjen og tenkte “Jeg kunne gjort mer”. Jeg var jo rett og slett dødssyk. Fatter ikke at jeg kom meg gjennom det, ut av det. Jeg skylder mange mennesker en stor takk, men jeg gir meg selv et lite klapp på skuldra også. Det er IKKE lett å være psykisk syk.

 

Jeg tipset om REN skincare i forrige innlegg, og skrev at det er cruelty free- det er til og med merket på produktene. Men jeg begynte å lure på hvem som eier REN skincare, og fant ut at det er Unilever. Og Unilever driver med dyretesting.. Jeg blir så sur. Altså, hvorfor skal rike folk bare bli enda rikere, hvorfor skal noen få grupper eie absolutt fuckings alt? Samme skjedde med Body Shop, de var jo kjent for å ikke teste på dyr- så ble de solgt til L’oreal-Nå er de visstnok solgt videre til et brasiliansk selskap som ikke driver dyretesting.. Jeg vet ikke hvordan dere andre resonnerer, men jeg tenker jo at pengene jeg bruker på REN går rett i lomma til Unilever, og da hjelper det jo ikke at selve REN er cruelty free.. Baah, det er fader så komplisert å være bevisst forbruker. Hvordan løser dere andre sånne etiske dilemma? Er det ok å kjøpe fra f.eks REN eller The Body Shop, når de som eier det ikke er cruelty free? Det er så sykt frekt å merke produktene sine slik, det blir jo false advertising! Jeg leste nettopp at hvem som helst kan promotere produktene sine som “ikke dyretestet”, fordi det ikke er regulert og de bryter ingen lov ved å gjøre det.. Det er jo bare kvalmt!? Snakk om kynisme! Får lyst til å kaste alt jeg har av skjønnhetsartikler i søpla, for en møkka-industri.. Både Unilever, L’oreal og andre ‘monster-selskaper’ driver faktisk og kjøper opp brands som i utgangspunktet er cruelty free, det er så hinsides trist! Og det er trist at mennesker som faktisk har skapt en etisk forsvarlig merkevare fra scratch, selger det videre til disse gribbene.. Money talks. Faen ta min indre dragqueen, som bruker dritten deres. Nå blir det litt av en rant her, men jeg er frustrert!  Over skjønnhetsindustrien, over verden, over meg selv. 

 

 

Dagens outfit.. Haha, jeg har ikke brukt denne blusen på lenge fordi.. Jeg klarer ikke å knappe den igjen. Den har små knapper både i nakken og på håndleddene, og jeg er jo.. Litt mer neanderthaler enn folk flest, heh. Ikke flink med finmotoriske oppgaver, nei. Shit, jeg kommer ikke til å få den av meg i kveld 😂  Buksa er fra Bik Bok, de har sykt fine bukser innimellom! Hva kalles denne fargen egentlig, er det fersken, er det aprikos? Vet ikke, men jeg liker den. Og gud, jeg må begynne å trene.. Det er det eneste jeg tenker når jeg tar disse jævla bildene. Men har jeg kommet i gang enda? Nei. Og snart er det jul, og vi vet jo hvordan det går for denne trøstespiseren. I’m screwed.

 

 

Min klassiske trenchcoat fra eksperten på trenchcoats: Burberry. Bruktkupp fra Ebay! Betalte ca 500 kr for den, for maange år siden.

 

 

Åh gud, det brukte å være golden days på Ebay for noen år siden, når krona var sterk og dollaren lav, og shippingen var billig også.. Jeg styrte unna det meste av sånn billig Kina-klær i elendig kvalitet, og lette etter designer og vintage secondhand kupp. Jeg har en merkelig hukommelse, visse ting bare husker jeg. Hvis jeg ser ett par støvletter fra Gucci som jeg virkelig elsker, så sitter det klistret. Jeg kan søke det opp ti år etterpå liksom. Og så kan jeg visualisere ting jeg ville ha designet selv, så jeg kan søke etter akkurat det jeg vil ha- på Ebay finnes det meste liksom. Men mitt beste tips, til shopping generelt- er å vite hva DU liker. Drit i trender, hva alle rundt deg går i, stol på din egen smak og våg å leve den ut. Da blir stil noe veldig gøy! Og, alt har sin pris- for meg vil ei veske eller et par sko aldri være verdt mangfoldige tusen. Stuff is only stuff, du kan kjøre din egen greie på begrenset budsjett- trust me. Det er faktisk enda gøyere når du ikke kan få alt du vil til enhver tid, og virkelig tenke etter før du gjør et kjøp. Det mest uinspirerende jeg vet er å se klesskapet til virkelig rike mennesker. De har liksom sjelden god smak, eller noe særlig utpreget individuell stil. Og så er det jo noe med det, at hvis man kan fylle klesskapet med hva som helst, ja hvor er utfordringen da? For meg gjør i hvertfall et begrensa budsjett meg kreativ 😉💃

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg