Impress yourself first

I går kveld fikk jeg ett heftig angstanfall, og var redd for å våkne opp med samme ekle følelse.. Det skjedde heldigvis ikke! Våkna og hadde lyst til å leve, yay 🥳

 

Dagen har blitt brukt til kvalitetstid med familie; mamma og jeg dro å spiste indisk, så på besøk til bestemor. Veldig koselig. Bestå viste meg ett gammelt album fra når hun var ung, herregud hun hadde mange venner! Jeg har typ to, haha huff.. Målet for 2019 er å få minst en ny! Det hadde vært kjekt ☺️

 

Jeg dro på treningsstasjonen i nabolaget nå på kvelden, målet var å ta totalt 50 reps på alle apparatene, noe jeg klarte! Tror ikke jeg gidder å lage noen konkret treningsplan fremover, heller ha fokus på å være fysisk aktiv hver dag og heller bare gjøre det jeg føler for der og da. Tror det blir lettere å motivere meg selv sånn.

 

Dagens deets: Buksa har jeg sydd selv (tok meg bare tre år, woho), veska er fra Kapp Ahl. Sko fra Adidas. Elsker at snakeprint er in nå!

 

Genseren er fra H&M, tror jeg har brukt den nesten en uke i strekk nå (æsj, Sunniva) but I løøv it! 150kr på salg, kupp 🤪

 

Har lånt masse bøker på biblioteket, så nå skal jeg lese meg trøtt og legge meg tidlig- i morgen kommer tanteungen!

 

Ha en super kveld 🌹

Love is my fuel forward

Søvnmønsteret mitt kan ta seg en bolle og dra til helvete. Jeg lå mesteparten av natta søvnløs og ble mer og mer irritert, får skikkelig hjertebank og hodet nekter å roe seg. Argh. Når jeg endelig fikk sovna ca. 1 time før alarmen ringte hadde jeg den sykeste drømmen: Jeg drømte at jeg hadde blitt avhengig av et spill på mobilen der karakteren min hadde sex med en oppblåsbar dukke. Men så viste det seg at jeg hadde gjort det i virkeligheten i stedet for, og nå syntes alle jeg var pervers og jeg ble kastet ut av samfunnet.. Noen som har lyst til å tolke den eller?! Når jeg våkna tenkte jeg bare ‘Herregud nå blir jeg psykotisk igjen’ og jeg skjønte ikke helt om det var drøm eller virkelighet. Men det var en drøm altså. Er det rart jeg går til psykolog? Ikke svar på det.

 

Ellers har jeg holdt alt av avtaler, og vært med på turgruppa igjen. De første 5 minuttene gikk jeg bakerst og glodde ned i bakken og tenkte ‘Dette gjør jeg aldri igjen’, men så skjedde det noe rart: Jeg tok meg selv i nakkeskinnet og kommanderte meg selv til å si noe til noen, også GJORDE jeg det og vips så var isen brutt og det ble veldig hyggelig. Ble med på café etterpå til og med, noe jeg sliter veldig med for jeg skjelver sånn på hendene når jeg blir nervøs og da er det ikke så lett å håndtere kaffekopper.. Men det gikk BRA og nå er jeg GLAD! Hiiiiighfive!

 

Nå må jeg holde meg våken til sånn.. 18-19, er det innafor eller? Satser på det. Må bare pushe litt på fremover og stå opp tidlig selv om jeg ikke har fått tilstrekkelig med søvn, får jo alltid hentet det inn igjen- men det er FORBUDT å sove på dagen! Må bare tenke på meg selv som en trassig unge som skal lære å sove, patience, patience, patience.. Noen som vil selge meg litt selvdisiplin?

 

 

Hejdå🤪

The only way is forward

Sted: Min egen leilighet

Mood: Mest glad!

Hører på: Xavier Rudd-Spirit bird (HØR DEN OG NYT!)

 

Mye inntrykk å fordøye, kjenner jeg. For en eremitt og loner som meg selv har det vært en overload av sosialisering inne på psyk- Men det er jeg glad for! Det trengtes så jævlig, sjokkterapi haha..

 

Jeg har innsett at jeg elsker mennesker. Innsett at jeg kanskje er mer av en sosial sommerfugl enn ensom ulv. Innsett at det er menneskelig kontakt som vil gjøre meg frisk, i tillegg til dyr og natur. Og musikk! Så nå har jeg peisa gjennom hele kontaktlista på messenger, og håper noen av mine kjære vil henge med meg asap. Det krevde litt, for jeg er livredd for å bli avvist! Så nå er jeg stolt av meg sjæl! Godt gjort, Sunniva.

 

I morgen har jeg avtale med psykiater, og så skal jeg være med på turgruppe igjen. Sist prata jeg knapt med noen og kikka bare i bakken omtrent, men nå.. Nå har jeg litt mer selvtillit og ikke minst LYST til å bli kjent med folk så.. Jeg skal prøve!

 

Nå må jeg snorke. Håper DU som leser dette er trygg, varm og elsket.

 

God natt 💋

 

 

Hæppy Sunni!

Freedom

Da var jeg hjemme. Føles veldig.. Rart. Uvant at det er så stille. Litt vemodig å ta farvel med gjengen, kommer til å tenke mye på medpasientene og håper inderlig at de får det bra. For noen fine folk ❤️

 

Men akkurat nå føler jeg meg klar til å begi meg tilbake til livet utenfor psyk. Det betyr jo FRIHET! Det jeg er mest gira på er å komme tilbake til yrkeslivet. Tror faktisk ikke jeg blir helt fornøyd før jeg har en jobb. Så det er det ultimate målet! Da har jeg en grunn til å jobbe med døgnrytmen, spiseforstyrrelsen, angsten- hele bagasjen min!

 

Er så takknemlig for å ha blitt tatt på alvor, for all støtte, omsorg og positiv feedback. Føler meg bedre rustet til å ta tak i livet- heck, jeg VIL leve. Det føles bare helt.. Fantastisk 🥳 For en progresjon.

 

Nå gjelder det bare å ta ansvar for meg selv og psyke meg OPP, ikke ned!

 

 

I CAN DO THIS. Bring on the good times, I am committed 👊🏼

Siste natt på psyk

I morgen skrives jeg ut. Har litt nerver rundt det, men man må bare kaste seg uti det. Forandring er ikke til å unngå, det er en del av livet. Føler meg klar.. Tror jeg. Selv om jeg er livredd for å ryke ned i kjelleren igjen. Hvem ville ikke vært det? Det er ikke akkurat en hyggelig plass å være!

 

Men jeg har forberedt meg så godt jeg kan. Skrevet lister over tiltak, og jeg skal lage ukeplaner og fylle dagene så godt jeg kan. Har i hvertfall fått fylt bensin på tanken av oppholdet mitt her, og fremover.. Fremover skal det faen meg gå fremover!

 

Det må jobbes med selvbildet, døgnrytme, struktur og rutiner. Ut døra hver dag! Jeg er motivert. Dette kan jeg klare. Jeg SKAL klare det. På tide å grave frem det stae beistet som bor langt inni meg.

 

Jeg har håp. Nå må jeg bare tro!

 

 

Jag mår bättre nu

I dag fikk jeg et kompliment fra en medpasient at jeg så mye gladere ut nå ☺️ Kjekt å høre, for jeg føler meg mye bedre- og det er så HERLIG! Har sykt mye energi i forhold til før, så i dag har jeg trent. Har- hold fast- tatt totalt tatt 65 reps på 150 kg i legpress. Kan takke årene som hestejente for det tror jeg. Gud, jeg har lyst til å begynne med hest igjen. Savner det noe sjukt, nå som jeg faktisk har LYST til å leve igjen. For det har jeg. Og jeg er så redd for å miste den dyrebare livsgnisten. Må finne en hellig plass inni meg der den kan bo trygt.. Og verne om den som om det står om livet. For det STÅR jo om livet.

 

I går var superkoselig forresten. Først dro jeg ut med søs og tantegull, så kom Lykkepilla å møtte meg. Ble så glad for det at jeg nesten begynte å grine. Fine, fine familien min ❤️ Er så utrolig heldig. Håper aldri jeg blir så desperat at jeg prøver å forlate dem igjen. Jeg skal jobbe hardt for at det ikke skjer. Jeg er i gang allerede!

 

Livet kan være nådeløst, skremmende, vondt, krevende. Trust me, I know. Men det gode i livet.. Det er så verdt å kjempe for. Det finnes så mange vakre sjeler der ute som er verdt å holde ut for. Og det gjør så godt å bli møtt med omsorg og godhet.  Det er styrke å ta i mot hjelp. Jeg er glad for at mamma pushet på for at jeg skulle bli innlagt. Tidligere har jeg hatet det, vært sint, redd og frustrert. Denne gangen gjør det bare godt.

 

 

Smileselfie for once! God natt vakre sjeler der ute 🌹

Cruelty free favorite

Pakket ikke så mye med meg når jeg ble lagt inn på psyk, så jeg måtte kjøpe meg en ny dusjsåpe. Som dere kanskje vet har jeg sluttet å kjøpe merker som tester på dyr (eneste utfordring er parfyme, der finner jeg ingenting 😫 .) Valget falt på denne fra Änglamark, and man am I satisfied!

 

 

Kan bruke den over alt! Både i håret og i fjeset. Ansiktet mitt er hypersensitivt, får kviser av ALT av produkter- men denne tåler jeg! Koster bare 31 kr så dette var et kupp og jeg må handle inn ett lager i tilfelle den taes ut av produksjon- så fornøyd er jeg faktisk.

 

Et annet tips: Last ned appen Dyretestet?, den er gull verdt om du ønsker å kutte dyretestet produkter fra konsumet ditt ☺️

SLAGPLAN

Har laga meg en liste over tiltak jeg skal gjøre når jeg blir skrevet ut fra psykehuset.En slagplan rett og slett! Here goes:

 

-Ta opp kontakt med de ‘streite’ vennene mine (allerede gjort; Check!)

-Spise sunt og regelmessig+masse vann.

-Trappe ned på sigg.

-Gjøre en koselig aktivitet hver dag.

-Hjelpe mamma med husarbeid.

-Øve på matlaging (det trengs)..

-Øve på å bo i leiligheten

-Være sosial

-Gå turer

-Jogge og styrketrening

-Jobbe knallhardt med å etablere en god døgnrytme

-Shine leiligheten

-Rydde, sortere og kaste eiendeler

-Si noe positivt til meg selv i speilet hver morgen og kveld

-Jakte på lykken sammen med Lykkepilla mi ❤️

-Være en tilstedeværende, trygg og morsom tante for Aillon.

-Kjøpe et kamera til blogg bruk!

-Satse mer på blogging, mer variert innhold og utfordre meg selv litt. Kombinere min lidenskap for skriving og foto.

 

 

Ha en super helg 💋

Livet på psyk er ikke så verst i grunn

Hatt en veldig bra dag, null søvn til tross. Gått en koselig tur sammen med personal, trent styrke og hatt mange koselige samtaler med både personalet og medpasienter. Det er en god vibe over alt og alle, og nå slapper jeg skikkelig av her og får fylt på med positiv energi. DET ER SÅ DEILIG!

 

Hatt noen slitsomme tanker/impulser om selvskading, men har fått sagt i fra til personalet og måten jeg har blitt møtt på har gjort at det har blitt med tanken. Det er så godt å ha noen å ventilere ut det vonde til! Det hjelper så mye å bli sett og hørt, og å føle seg ivaretatt og trygg. Jeg har slitt noe jævlig med å være innlagt tidligere, men denne gangen er det bare godt. Jeg trengte virkelig dette, og det er så befriende å få behovene mine møtt.

 

Jeg har skrevet dette før, men jeg trenger virkelig andre mennesker. Gode mennesker som ser og hører. Trenger mer av det. Tror jeg er klar til å kutte båndene til rusmiljøet for godt. Jeg vil ha mer ut av livet enn selvdestruksjon. Jeg trenger stabilitet og trygghet. Så jeg må pushe meg selv litt og bli kjent med nye mennesker. Jeg er flinkere sosialt enn jeg føler selv. Takk til menneskene som har bidratt til at jeg tror på det.

 

Nå skal jeg sove til krampa tar meg! God natt ❤️

 

Think positive!

Gjett hvem som fikk null søvn i natt? Joda, det var meg det.. Blir sprø av det hersens søvnmønsteret mitt,

 

Men samme det. Tenkte å vise dagens outfit! Ikke så spennende akkurat, bortsett fra ei veldig original bukse som er ett av mine beste seconhand kupp ever:

 

 

Cardigan fra Sparkjøp, t-shirt fra Bershka, jeans fra Galliano (veldig amatørmessig bilde, jeg vet.)

 

Cardigan var en gave fra mamma, hadde lett etter en lang cardigan lenge, og snille mor mi fix! Se den søte  merkelappen da:

 

 

Ha en super dag 🌹 Jeg skal fly fra aktivitet til aktivitet så jeg holder meg langt unna senga.. Wish myself good luck🤔